Sinoć je u organizaciji Mjesnih ogranaka Međiđa Srednja i Međiđa Gornja održan predizborni skup Stranke demokratske akcije. Na skupu su predstavljeni kandidati za gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika Mustafa Šakić.

Domaćini Omer Duraković i Adnan Jahić su se zahvalili prisutnima i obećali da neće iznevjeriti ukazano povjerenje. “Vrijeme je za mlade i  uspješne kadrove koji će zastupati naše interese u gradskom vijeću.”- zaključio je Adnan Jahić.

Mustafa Šakić u svom obraćanju je predstavio Izbornu platformu koja će biti vodilja u narednom periodu. “Zajedno smo je pisali, zajedno ćemo realizovati i projekte koji su u njoj navedeni. Svi vi ćete biti naš korekcioni faktor koji će nam pomagati u radu.” – istakao je Šakić.

Nakon što je predstavio listu kandidata, predsjednik Hrnčić je podvukao kako SDA ima ubjedljivo najbolju listu na kojoj se nalaze privrednici, direktori, sportisti, reprezentativci, dobitnici najvećih ratnih priznanja, te društveni aktivisti. Ljudi koji nisu vođeni ličnim interesima, nego intersima naše lokalne zajednice.  “Podržimo Mustafu Šakića i Stranku demokratske akcije i pokažimo da su promjene moguće. Potrebno nam je odgovorno vođenje našeg grada. Zapamtite, grad nije jedan čovjek, grad smo svi mi i bitno je kome ćemo dopustiti da upravlja nama. Sretno i do pobjede” – rekao je na kraju obraćanja Elvedin Hrnčić.