Fakiza Faćić Glavić rođena je 03.10.1992.godine u Tuzli. U Gradačcu završava osnovnu i srednju školu. Po završetku srednje škole upisuje Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli, odsjek za socijalni rad.

Tokom studijskih dana priključuje se velikom broju Nevladinih organizacija u okviru kojih učestvuje u organizaciji i realizaciji humanitarnih, edukativnih i drugih projekata (Udruženje građana „Korak po korak“, Udruženje za afirmaciju Univerzalno pozitivnih vrijednosti „Prosvjetitelj“, Udruženje slijepih i slabovidnih osoba; Centar za socijalne inovacije, Udruženje „Socillibrium“).

U završnoj godini studenata obavljala je funkciju koordinatorice studentskog tima Udruženja za afirmaciju Univerzalno pozitivnih vrijednosti „Prosvjetitelj“.

Član je Upravnog odbora i aktivista Udruženja građana „Nur“ Gradačac. Učesnica je velikog broja seminara, edukacija i trening programa.

Kao razlog za kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima ističe: „Izbjegavajući politiku ne možemo mnogo učiniti za našu zajednicu i naš narod. Stoga, politički angažman nužda je svima nama, a posebno mladima ukoliko želimo kreirati temelje za razvoj naše zajednice i bolju budućnost za sve nas.“