Sinoć je u Biberovom Polju održan predizborni skup za članove i simpatizere Stranke demokratske akcije  iz mjesnih ogranaka Srnice Gornje i Biberovo Polje. Na skupu je predstavljena Izborna platforma, kandidati sa liste kao i zajednički kandidat za načelnika Mustafa Šakić.

Tokom izlaganja, predsjednik GO SDA Gradačac istakao je kako  SDA ima najkvalitetniju listu koja će predvoditi većinu u Gradskom vijeću od 16.11.2020. zajedno sa gradonačelnikom Mustafom Šakićem. Istakao je važnost razumijevanja privrednih kretanja u vođenju lokalne zajednice, što našem kandidatu daje prednost nad ostalima s obzirom da ima veliko iskustvo u radu u privatnom sektoru. “Takodje naša lista se sastoji od privrednika, profesora, istaknutih sportista, nagrađivanih društvenih aktivista, što potvrdjuje da  smo razmišljali o unaprjeđenju svakog segmenta društva.” – rekao je Hrnčić.

Navedeni su prioriteti djelovanja u narednom periodu a  koji su od značaja za ove dvije mjesne zajednice među kojima su kao najvažniji istaknuti rješavanje vodosnabdijevanja, izmjena azbest-cementnih cijevi, završetak rekonstrukcije puta Srnice- Biberovo Polje.