Povodom sinoćnjeg fašističkog orgijanja u centru Srebrenice, oglasio se i Predsjednik GO SDA Gradačac Elvedin Hrnčić. Gradska organizacija Stranke demokratske akcije Gradačac oštro osuđuje sinoćnje provokacije, i ovim putem poziva nadležne da istraže ovaj slučaj i pronađu odgovorne za isti.

U nastavku prenosimo izjavu Predsjednika GO SDA Gradačac, Elvedina Hrnčića:

„Sinoć je u kasnim satima u centru Srebrenice nastavljeno mučko provociranje povratničkih bošnjačkih porodica. Grupa ljudi koju, nažalost, ne možemo vidjeti na snimku koji je sinoć objavljen, sa isplaniranim, već viđenim provokacijama, i puštanjem četničkih pjesama, očito želi podsjetiti Bošnjake Srebrenice i vratiti im bolna sjećanja na genocid i zločine koje su počinili oni koje sinoćnja grupa zlobnika smatra herojima. O tekstovima pjesama koje su sinoć puštane i do maksimuma pojačane kako sadržaj istih ne bi slučajno zaobišao neku bošnjačku kuću ne želimo komentarisati, budući da se radi o pjesmama koje su katile tokom agresije motivirale na najgnusnije zločine. Možemo samo naglasiti da se radi o očajnim ostacima agresorske ideologije, koja se svako malo pokušava oživjeti u srcima i umovima onih za koje agresija još uvijek nije prestala.

Nadam se da su sada Bošnjaci Srebrenice, ali i svi oni koji su trenutno nastanjeni po dijaspori, još više svjesni značaja ovogodišnjih lokalnih izbora i  nužnosti podrške probosanskom kandidatu za načelnika Opštine Srebrenica, Aliji Tabakoviću. Od aktuelnog načelnika ne očekujemo da se ogradi i osudi ovaj događaj, ili, ne daj Bože istraži isti i pronađe odgovorne za ovaj fašistički skup, budući da se isti nije ogradio niti je osudio ni puno gore događaje od sinoćnjeg. Bošnjaci Srebrenice su, siguran sam, sinoć shvatili poruku koja im se šalje.

Ovim putem, kao Predsjednik Gradske organizacije Stranke demokratske akcije, u ime svih članova i simpatizera GO SDA Gradačac, želim naglasiti da Bošnjaci Srebrenice mogu računati na bilo koji vid naše podrške. Mi ćemo, ako Bog da, u toku narednih nekoliko dana posjetiti Srebrenicu, porazgovarati sa probosanskim kandidatom za načelnika, gospodinom Alijom Tabakovićem, našim vijećnicima i društvenim aktivistima. Međutim, podrška Bošnjaka iz Federacije, a posebno naših političkih funkcionera ne smije se ogledati u predizbornim posjetama i obilascima džamija i povratničkih porodica. Mi moramo pronaći način i sredstva za trajnu saradnju i komunikaciju te realizaciju zajedničkih projekata u cilju jačanja bošnjačkog korpusa u manjem bosansko-hercegovačkom entitetu.“

                                                                                                          Elvedin Hrnčić, Predsjednik GO SDA Gradačac