Predizborna kampanja ušla je u svoju drugu polovicu. Građani Gradačca imali su (ne)priliku vidjeti razne poduhvate članova vladajuće koalicije koja je, očito uplašena snagom oponenta, odlučila da im jedna od aktivnosti u predizbornoj kampanji bude upravo skidanje, lomljenje i rušenje plakata kandidata Stranke demokratske akcije. Naravno, na račun građana Gradačca budući da se ove aktivnosti plaćaju iz budžeta grada. Kao da misle da će tim aktom navesti sugrađane da zaborave na izbore i SDA. Nisu nam čudni takvi postupci i naredbe čovjeka koji od radnika koji ne pripadaju kolektivu kojem pripada on otima jedino sredstvo egzistencije uz tihe i nenametljive ali itekako ozbiljne ucjene gradačačkih poduzetnika. Ekipa je to koja od Gradačca postepeno, laganim koracima pravi privatno vlasništvo. Svako javno preduzeće, svaku instituciju u Gradačcu pokušavaju ‘uzeti pod svoje’, i sve što su uzeli i čime upravljaju gotovo da je propalo. Ali, o tome ćemo drugi put.

Danas želimo jasno istaći i poručiti našim sugrađanima da je GO SDA Gradačac od samog početka predizborne kampanje istu vodio na civilizovan, primjeran način. Nismo se koristili taktikama Edisa Dervišagića i njegovih koalicionih partnera, i nismo rušili, skidali, šarali i lomili njihove plakate i bilboarde, niti ćemo se time ikada koristiti.

Naše plakate, bilboarde, letke i afiše nismo finansirali sredstvima vas, naših sugrađana, nego isključivo ličnim sredstvima, sredstvima koje su upravo naši ovoogodišnji kandidati izdvojili iz vlastitog džepa u te svrhe. Naše plakate ćemo, kao što to propisi nalažu, nakon izbora i poskidati.

Stranka demokratske akcije na ovim je lokalnim izborima dala priliku mladima da istaknu svoje kvalitete, pokušaju svojim znanjem i kompetencijama učestvovati u popravljanju onoga što je nesposobna vlast sa ko zna koliko dubokim apetitima porušila i ugasila u prethodnih osam godina, i izgrađivanju jednog novog, boljeg, uspješnijeg, civilizovanijeg mjesta za život. To je naša dužnost, a naša omladina zaslužila je priliku koju smo im mi vrlo rado dali.