MEĐIĐA DONJA: „POVRATAK“ SDA U MEĐIĐE I POBJEDA MUSTAFE ŠAKIĆA ZA GRADONAČELNIKA !

Večeras je u okviru predizbornih aktivnosti GO SDA u Međiđi D. održan predizborni skup i predstavljanje kandidata za naredne izbore iz ovog i susjednih ogranaka GO SDA Gradačac. Skup je održan uz poštivanje svih naredbi i preporuka vezanih za virus COVID 19.

Na skupu se govorilo i o projektima čija je realizacija u toku i koji će se realizovati u narednom periodu od strane viših nivoa vlasti (Vlada TK iVlada F BiH) i od strane buduće gradske administracije na čelu sa Mustafom Šakićem.

„ Mi smo u proteklom periodu uspjeli preko viših nivoa vlasti (Vlada F BiH) obezbijediti neka sredstva za ovu mjesnu zajednicu, a svoje prvo obećanje prema građanima u Donjoj Međiđi iz ove godine smo već ispunili, kada su u pitanju infrastrukturni projekti. Radi se o rekonstrukciji krova na sportskoj sali osnovne škole ovdje u Međiđi D. Naime, Vlada TK je skoro na svojoj sjednici prilikom rebalansa Budzeta TK, uvrstila i ovaj projekat u okviru kapitalnih ulaganja za institucije u njenoj nadležnosti i predvidjela 98.000 KM za ovu namjenu. Imamo obećanje naše ministrice Brašnjić da će daljnje aktivnosti na realizaciji ovog posla biti ubrzo pokrenute. Moram biti iskren i reći da su u iniciranju i usvajanju ove odluke svoj doprinos dali i predstavnici naših koalicionih partnera u Vladi i Skupštini TK, poslanici i ministri iz stranaka SBB i SD i ovom prilikom im se zahvaljujem na tome“ – izjavio je nakon skupa sekretar GO SDA Gradačac, advokat Nedim Unkić.

Kandidat za gradsko Vijeće ispred MO SDA Mediđa D. Nermin Biberkić je kazao kako je sretan i zadovoljan što je konačno rukovodstvo MO SDA Međiđa D. uspostavilo odličnu saradnju sa predsjednikom i GO SDA Gradačac.

„Na osnovu svega što smo do sad zajedno uradili od početka kampanje, mogu slobodno obećati sigurnu pobjedu SDA za gradsko Vijeće i pobjedu našeg kandidata Mustafe Šakića za Gradonačelnika grada“ – izjavio je Biberkić.